Antalya 1. Uluslararasi Yemek Festivali Kente Gastronomi Coşkusu Yaşattı

Yöresel gıdaları korumak amacıyla "Sürdürülebilirlik, Biyoçeşitlilik ve Yerel Ürünleri Destekleme" temasıyla düzenlenen I. International Food Fest Antalya, Karaalioğlu Park'ta gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi'nin yerel gıdayı korumanın ve sürdürülebilir tarımın önemini vurgulamak amacıyla "Antalya'dan Dünyaya" sloganıyla düzenlediği I. Uluslararası Yemek Festivali, yerli ve dünyaca ünlü yabancı misafirleri ve renkli etkinlikleri ağırladı. 

Antalya'daki festivalin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "Uluslararası Gastronomi Festivalimiz ile ülkemizin Akdeniz lezzetlerini harmanlayarak mutfak kültürümüzü dünya arenasında hak ettiği noktaya getirmek için önemli bir adım atıyoruz. Anadolu mutfağına sahip bir şehir" dedi. Başkan Muhittin Böcek ve misafirler, klasik yöntemle kurdele kesmek yerine coğrafi işaretli Antalya lezzetlerini içeren sunum tabaklarının kapaklarını açarak festivalin açılışını yaptılar. Karaalioğlu Parkı'nda kurulan festival alanı, Antalya'nın yöresel ürünlerinin sergilendiği stantlarda lezzet tutkunlarına farklı ürünleri tatma fırsatı da yarattı.

Festivalde Öne Çıkan Yöresel Ürünler

  • Antalya Piyazi, 
  • Yayma Börek, 
  • Ayak Çorbası, 
  • Alanya Hülüklü Çorba, 
  • Kabak Tatlısı, 
  • Narenciye Reçeli, 
  • Alanya Avokado, 
  • Alanya Muz, 
  • Finike Portakal, 
  • Manavgat Altın Susam, 
  • Tavşan Yürekli Zeytin, 
  • Alanya Yeni Dünya, 
  • Korkuteli Kar Armut
  • Bergamot Kabuğu Reçeli 

Başkanları Buluşturan Panel

Festivalin açılışının ardından lezzetli mutfaklarıyla öne çıkan Antalya, Hatay ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanlarının katılımıyla "Kentlerin Gastronomi Zenginliğini Öne Çıkaran Kamusal Çalışmalar" başlıklı bir panel düzenlendi. Sözen Grup CEO'su ve Food Fest Antalya İçerik Direktörü Gökmen Sözen'in moderatörlüğünde düzenlenen panelde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya'nın sadece deniz, kum ve güneşten ibaret olmadığını, Antalya'nın mutfağını tüm dünyaya tanıtmanın da önemli olduğunu söyledi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay'ın bir dünya gastronomi şehri olması için yapılan çalışmalardan bahsetti. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, her ilin kendine özgü lezzetleri ve zengin mutfağı olduğuna dikkat çekerek, "Bu zenginlikleri dünyaya tanıtmak belediye başkanlarının elinde. Tanıtırsak turizm faaliyetlerimizi daha da artırmamız mümkün. Bunu yapmaya çalışıyoruz'' dedi.

Bir Yorum Bırakın

Daha yeni Daha eski