Fermuarlı perde olarak ta bilinen zip perde modelleri daha çok iş yerlerinde tercih edilmektedir.

Günümüzde zip perde modelleri günden güne evlerde kullandığımız klasik tül perde ve fon perde alışkanlığını tahtından edecek popülariteye ulaşmakta. Hatta motorlu ve otomatik kumandalı zip perde modelleri konfor arayışında olan insanların ilk tercihi olmaya başladı. Zip perdenin modelleri, son zamanlarda tasarlanan modern binalarda gerek dış cephede, gerekse de iç cephelerde çağdaş, şık, elegan tavırda görsel uyum yakalıyor.

Zip perde nedir?


Fermuarlı perde olarak ta bilinen zip perde modelleri daha çok iş yerlerinde tercih edilmektedir. Özel yapısı sayesinde, rüzgar, yağmur ve kar gibi doğal hava olayları karşısında mekanları korumaya yönelik üretilmiştir. Evlerde ve iş yerlerinde kullanıma uygun olarak üretilen zip perdeler, özel kumaş dokusu sayesinde ortamları daha karakteristik ve daha donanımlı göstermektedir. Klasik perdelerden farklı olan bu perdeler motorlu sistemlere sahiptir. İstenildiğinde otomatik şekilde açılıp kapanma özelliği ile kullanım kolaylığı sunar.

Zip perdelerin avantajları nelerdir?


Zip perdede modeller, şehir yaşamında en çok rağbet gören stor perde modellerinden biridir. Üstelik avantajları da oldukça fazladır. Zip perdelerin avantajları ise;

  • Kirli havayı, tozu ve çeşitli hava olaylarını mekanlardan uzak tutar.
  • Kumaşı kaliteli ve dayanıklı olduğundan uzun yıllar kullanım kolaylığı sunmaktadır.
  • Kurulduğu mekanlarda soğuk havayı içeriye geçirme ve % 30 oranında ısı tasarrufu sağlar.
  • Yırtılmaz özelliği ile güneş ve rüzgarın zararlarına karşı dayanıklıdır.
  • Kolay temizlenebilme özelliğine sahiptir.
  • Mekanları daha modern bir görünüme bürür.

Zip perde kullanım alanları


Zip perdeler de zebra perdeler gibi birden fazla yerde farklı amaçlarla kullanılmaktadır. Dayanıklı kumaşlardan yapılmış olması dış mekanlarda da kullanılmasına olanak sağlar. Otellerde, restoranlarda, kafelerde, mağazalarda, evlerde ve ofislerde kullanılır. Evlerdeki cam balkonlarda kullanıldığı gibi sineklik görevi de görmektedir. Balkonun rüzgar ve yağmura maruz kalsa dahi deforme olmaması büyük avantajdır.

İşyerlerinde kullanım açısından büyük kolaylık sağlayan zip perdenin en avantajlı özelliklerinden biri de dışarıdan bakıldığında içinin görünmemesidir. İçeriden bakanlar dışarıyı rahatlıkla görebilirken, dışarıdan bakanlarda tam tersi oluyor. Bu nedenle kafe veya benzeri yerlerde oturan kişilerin rahatsızlıklarının giderilmesi önemlidir.

Zip perdeler nerelerde kullanılır?


Zip perde, perdeyi geçmişten günümüze gelişen teknolojiyle birleştiren özel bir perde sistemi olarak değerlendirilmektedir. Zip perde aynı zamanda fermuarlı perde olarak da bilinir. Kendi mekanizması sayesinde tavan ve dış cephelerde kullanıldığında kolay bir deneyim haline gelen zip perde sistemleri aynı zamanda kafe, restoran, villa, alışveriş merkezi ve konak gibi mekanlarda dış etkenlere karşı koruma sağlamaya da hizmet ediyor.

Motorlu ve uzaktan kumandalı mekanizması ile hızlı, pratik ve etkili bir dış gölgelendirme sistemine sahiptir. Zip perde sistemlerinin özellikle yüksek darbe dayanımıyla çok şiddetli fırtınalarda dahi koruma sağladığı bilinmektedir. Ayrıca yağmurdan, güneş ışığından, kardan ve diğer tüm hava olaylarından etkilenmeden gölgeleme işlevini de yerine getirir.

Çalışma mekanizması kısaca yan kanallardan açılıp kapanabilen kaliteli bir kumaş olarak anlatılmaktadır. Dış mekanlarda, kış bahçelerinde ve balkonlarda kullanılması tavsiye edilir. Zip perde fiyatları özellikle optimum fiyat politikası olan diğer gölge sistemlerine göre daha uygundur. Geniş renk yelpazesi sayesinde her türlü dekoratif değişikliğe uyum sağlar. Bina rengini görsel olarak tamamlayacak şekilde üretilmiştir. Zevkle tasarlanmış olmasının yanı sıra kaliteli ve son derece dayanıklı olması nedeniyle dikkat çeken bir perde çeşididir.

İster klasik ister modern her türlü dekorasyona uyum sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Mekanların ve binaların dış cephesinin daha güzel olmasını sağlar. Kullanıcılara yüksek görünürlüğün yanı sıra gün ışığı kontrolünü de sağlar.

Daha yeni Daha eski